Input leveranciers: Storingen voorspellen, voor slimmer en doelmatig onderhoud

 Home Programma   Locatie    Leveranciers  Contact Aanmelden

 

"Breng uw machines naar de cloud voor meer inzicht en controle"

Door mensen, data en intelligente machines met elkaar te verbinden ontstaan er nieuwe toepassingen en kansen; optimalisatie van beschikbaarheid van productieprocessen en het faciliteren van voorspellend en preventief onderhoud. Vanuit het EcoStruxure platform biedt Schneider Electric een portfolio van open en cloud-gebaseerde digitale diensten en toepassingen voor het verzamelen en inzichtelijk maken van machinedata. Schneider Electric ondersteunt hiermee machinebouwers om de beschikbare data te vertalen naar actiegerichte intelligentie en snelle plus betere besluitvorming.

Met de juiste informatie voorkom je storingen

Om stilstand te voorkomen is het van belang om de juiste informatie uit de machine te verkrijgen. Deze zal op een duidelijke manier gepresenteerd moeten worden aan de service engineer zodat hij weet welke preventieve maatregelen genomen kunnen worden.

Welke diagnose informatie is waardevol en hoe krijgen we dit snel en duidelijk bij de service engineer?

 

De innovatieve oplossing voor het waarborgen van de beschikbaarheid van alle machines - vandaag en morgen!

Ongemerkt kan bijvoorbeeld een tandwielkast in de nabije toekomst een probleem vormen door een defect. Hebt u de betreffende onderdelen in huis? Het zou mooi zijn om vooraf al een indicatie te krijgen dat er iets niet in orde is en welk onderdeel dat betreft. Pas dan kunt u preventief maatregelen nemen en de stilstand tot een minimum beperken.

Het is nu mogelijk om met slechts 1 FAG SmartCheck sensor alle parameters te monitoren van één complete machine. Naast de klassieke procesparameters als temperatuur, druk en bedrijfsuren levert de sensor tevens de status van alle tandwielen, lagers, cavitatie, onbalans, uitlijning etc. Omdat zowel de klassieke als de trilling gebaseerde parameters gemonitord worden is de sensor niet meer weg te denken uit de moderne wijze van machine- en procesbewaking

Het optimaliseren van maintenance vereist een compleet beeld van uw machinepark wat door de gehele onderneming van plantfloor tot ERP beschikbaar is voor rapportage en analyse.

De FAG SmartCheck is een zelfstandig opererende, compact, modulair meetsysteem voor de permanente bewaking van machines. Alle informatie kan automatisch worden gecommuniceerd via een Mitsubishi Electric PLC naar meerdere informatieniveaus.

Deze combinatie biedt talrijke opties en zal leiden tot een optimale toegevoegde waarde in alle sectoren.

FAG SmartCheck ondersteunt het concept van transparantie door verschillende niveaus van metingen. Mitsubishi Electric biedt een holistische benadering voor het beoordelen van de status van het gehele proces.

Bevat uw machine of installatie een kritieke fout? Dat wilt u natuurlijk onmiddellijk weten en het liefst voorkomen! Van toegang op afstand, alarmeringen via e-mail en SMS tot het verzamelen van belangrijke KPI's. Dit kan snel en secure met de eWON Flexy: IIoT Router en Data Gateway. Visualisatie van uw data is eenvoudig met de software van PLUTO.

 

 

UVS Industry Solutions,

Een innovatieve technische dienstverlener gevestigd in Nederland, kondigt de lancering aan van sensortechnologie, specifiek ontworpen voor voorspellend onderhoud. Deze serie nieuwe producten biedt een grote hoeveelheid aan mogelijkheden voor machinebouwers en asset eigenaren. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om meetgegevens met hoge resolutie voor een verscheidenheid aan parameters, zoals trillingen, temperatuur en stroom, draadloos en zonder herprogrammering van uw machine, toe te passen.

Grote machinestoringen worden vaak snel opgemerkt en aangepakt, óók in grote productieomgevingen. Dit geldt echter niet voor kleine stilstanden, de zogenaamde korte stops. Een machine kan zomaar een paar seconden stilliggen. Vaak weet men dan niet waarom. Hiervoor heeft WERMA het SmartMONITOR systeem, om kleine stilstanden te registeren en inzichtelijk te maken.

In veel bedrijven, die verschillende soorten machines, systemen en handmatige werkstations gebruiken, is het vaak moeilijk om de gehele productieactiviteit bij te houden.

WERMA's SmartMONITOR systeem helpt processen meer lean, efficiënter en sneller te zijn. SmartMONITOR is het slimme alternatief voor industriële bedrijven die op zoek zijn naar eenvoudig verkrijgbare en snel betrouwbare gegevens voor de optimalisatie van hun productieprocessen. SmartMONITOR biedt u met één druk op de knop alle relevante gegevens van alle machines, systemen en handmatige werkstations.

Het systeem bestaat uit draadloze radio-gestuurde zenders, geïntegreerd in modulaire signaaltorens, een draadloze ontvanger en de software. Dit systeem biedt u alle relevante gegevens van uw productieafdeling.

Een intelligent netwerk van signaaltorens zorgt voor een eenvoudig en goedkoop retrofit alternatief voor complexe MDE systemen. SmartMONITOR staat toe tot 50 machines, van verschillende leeftijd en met verschillende functies, draadloos te controleren. Zo heeft men een compleet overzicht van het machinepark. Het systeem identificeert en documenteert fouten. Een automatisch verstuurde e-mail naar de verantwoordelijke zorgt ervoor dat er onmiddellijk kan gereageerd worden. Hierdoor vermindert de responstijd en voorkomt men shutdowns. Het software pakket verzamelt en bewaart alle fouten en data in één transparante database die toelaat in enkele muisklikken rapporten te tonen. Dit creëert mogelijkheden tot proces-en productiviteitsoptimalisatie.

Met dit slimme MDC-alternatief zult u nooit nog een kritieke situatie missen.